Det här är den mest underbara kladdkakan jag vet: vit choklad och saffran. Ni kommer baka den här om och om igen, den bara smälter i munnen. Tror jag bakade den här fyra gånger förra december, en i veckan. Dessutom är den lätt och snabbfixad. Om ni kommer ihåg så lägg på folie i mitten av gräddningen så blir den inte brun på ytan utan så här gyllengul.
Du behöver
100 g smör
1/2 g saffran
200 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl (120 g) vetemjöl
smör till att smörja formen
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C
1. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2. Smält smöret i en kastrull. Rör ner saffranet. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret, rör om så att chokladen smälter.
3. Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner smörblandningen och vänd ner mjölet. Häll smeten i formen.
4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Sätt gärna på folie efter sådär 10 minuter så blir den inte brun på ytan utan sådär fint gul. Låt svalna i formen på galler. Låt den bli ordentligt kall innan den serveras.
Gott med lingongrädde till!
En kommentar