Warszawa guide – Frukostställen – E. Wedel

Wedel Hot chocolate pistage

Lite tips på frukostställen i Warszawa kommer idag på bloggen. Vi var på två ställen som var helt otroliga. Vi börjar med E. Wedel, polskt kvalitetschokladmärke. På Szpitalna 8 i Warszawa finns Polens äldsta chokoladeria E. Wedel med otroliga frukostar där du kan få choklad i alla upptänkliga varianter: Vi drack t ex varm mjölkchoklad med pistagekräm.

Wedel

Du kan hitta deras butiker och andra fik på lite olika ställen i Polen, se HÄR. Tror dock att miljön i deras äldsta chokladeria är oslagbar. Lokalen är så pampig, som att bli förflyttad till 1800-talet. Att sitta här och äta frukost är en upplevelse i sig självt

Wedel hot chocolate

Min choklad var det bästa jag någonsin smakat: en latte med kaffe, mjölkchoklad och i botten rosenmarmelad. Men de har många saker på menyn. Underbar färskpressad juice, omeletter, baguette, granola, youghurt och inte minst chokladpannkakor med banan och nougat emellan och jordgubbssås på sidan. 

Wedel frukost

Du kan välja från en spännande meny som innehåller det mesta som hör till en frukost, men framför allt varm choklad i alla upptänkliga varianter. Det är mättande och så prisvärt. 

Chokladpannkakor

Att köpa med sig: Himmelska praliner, chokladkakor och annat i chokladväg från butiken. Jag köpte med mig Ptasie Mleczko Waniliowe, en slags marshmallowsliknande luftig mousse omgiven av krispig mörk choklad. Jag köpte även med mig varsitt paket med chokladlera till barnen som de kan forma till nyckelpigor och sedan äta såklart och lite annat. Wedels produkter finns även på flygplatsen om ni inte vill bära runt på all choklad. 

DSC_0314

Att tänka på: Ta hellre en café latte med choklad och t ex rosenmarmelad än en ren varm choklad med något i. Den rena varma chokladen blir tjockflytande och lätt övermäktig, då är den som är uppblandad med kaffe mycket lättare och mer lättdrucken. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *