Tacolasagne, den absolut bästa och godaste gjorde jag och barnen i förrgår. Bara att blanda ner tacokrydda, majs, svarta bönor och lite annat gott. Vi åt som bara den, barnen och jag tog om och om. Den måste ni bara testa. Några moment som det är i en lasagne, men så väl värt det.
Du behöver
1 lök
500 g blandfärs
1 påse taco mix
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
1 liten burk majs
1 liten burk svarta bönor
Lasagneplattor
Béchamelsås
1 l mjölk
1 dl vetemjöl (60g)
Nymald svartpeppar
salt
Topping
1 mozzarellaboll
1 dl riven ost
10 småtomater
färsk oregano
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C
- Hacka löken och fräs på i olja. Tillsätt färsen och stek på.
- Häll över tacokryddan och rör runt ordentligt. Rör ner krossade tomater och vatten. Låt det puttra en stund. Färsen ska inte vara för rinnig och blöt.
- Tillsätt väl avrunnen majs och svarta bönor och vänd ner.
Béchamelsås
Koka upp mjölken. Red av med mjöl. Smaka av med nymald peppar och salt. Småkoka ca 5 minuter.
Lasagne
- Smörj en djupare form
- Börja med ett lager lasagneplattor
- Lägg på ett lager köttfärssås, bred eller häll ut bechamelsås över köttfärsen.
- Lägg på ännu ett lager lasagneplattor, osv.
- Avsluta med ett lager lasagneplattor och rätt rikligt med bechamelsås.
- Riv sönder mozzarellabollen och fördela över formen. Strössla över den rivna osten. Skär minitomaterna på mitten och lägg ovanpå.
- Grädda ca 30 minuter i ugnen
- Dekorera gärna med färsk oregano