Här kommer då receptet på Choklad- och hallonsmulpaj som jag lovade er till igår. Luften gick bara ur mig efter fullspäckat schema med massa bad, vänner och middagar i samband med att jag håller på att göra om väldigt mycket här hemma. Så hoppas ni inte är för besvikna, för nu tar jag igen dem med bra uppdatering. Ni ska självklart även få vinnarna på CaseApp tävlingen efter att jag och barnen tagit en badtur. Sista baddagen på ett tag nu för nu är det tillbaka till jobb, förskola och skolan för oss alla tre.
Men här kommer först och främst receptet på denna goding som är himmelsk. Den är inspirerad av Elisabeth Johanssons fantastiska bok Smulpajer som jag verkligen rekommenderar, miljoner härliga recept på underbara smulpajer av alla slag och alla tillbehör. Jag blandade två av hennes recept och var bara tvungen att skriva ner receptet för det blev så gott!
Du behöver
3½ dl vetemjöl
1 dl socker
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
200 g smör (kylskåpskallt)
½ dl havregryn
1 dubbeldaim
Fyllning
½ liter hallon
½ dl socker
1 msk potatismjöl
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C
Ta fram en form på 24-28 cm i diameter
1. Rör ihop vetemjöl, socker, kakao, vaniljsocker i en bunke
2. Skär smöret smått och nyp ihop (eller blanda ihop i maskin) till gryning massa
3. Dela smuldegen i två delar. Den ena delen smular du över hela pajbotten. Tryck till dem något och ställ in formen ca 6 minuter i ugnen. Ta ut formen.
4. Blanda ner havregryn och grovhackad daim med resten av smuldegen.
5. Rör ihop socker och potatismjöl i en bunke. Vänd försiktigt ner hallonen och fördela över pajbotten.
6. Smula över resten av smulet soom du blandat upp med daim och havregryn.
7. Grädda på nedersta falsen i cirka 20-25 minuter.
Låt svalna något innan servering och servera gärna med vaniljglass eller liknande.
Mums och kram!