Glasbrukssjön i Nacka

Glasbrukssjön

Idag var vi på Glasbrukssjön i Nacka för första gången. Det blev en toppendag även om solen inte toksken direkt. 

DSC_0049

Jag vill alltid upptäcka minst en ny badplats per sommar. I sommar, som ni säkert märkt, så har det ju inte varit så mycket badväder och Glasbrukssjön är det första nya badet under den här sommaren (förutom Västkusten såklart där vi var under vecka 27). Men jag har hunnit upptäcka en hel del bad under de senaste åren. Glasbrukssjön är verkligen en pärla. Det är en sprickdalssjö som är avlång och djup. Det finns en fin strand med mjuk sand som är avgränsad med bryggor och perfekt för barnen att plaska och simma i. 

DSC_0085

Vi hade världens godaste picknickmat med oss: fyllt bröd med god ost, skinka och spenat och en sallad på squash, kyckling, hallon med mera. Det är Arlas recept men ändrat lite här och där. Det kommer  här på bloggen, helt enkelt.

DSC_0208

Magda kan ligga i vattnet i evigheter och vägrar gå upp, riktig badanka. Men man får kolla henne noga för hon springer iväg, ut på bryggan utan armpuffar och vägrar lyssna. Jag är rätt slut då jag kommer hem efter att ha badat med dem. Känns som man är på en tennismatch ungefär, man vänder och vrider huvudet hela tiden för att se var båda är och ha koll så inget händer. Annie är väldigt duktig på att simma nu, men ändå. 

DSC_0190 

Så fin skogssjö som påminde mig om barndomssjöarna i min mormor och morfars skogar i Hällerfors på gränsen till Värmland. Det är tydligen många bävrar här och vi såg en bäverhydda på andra sidan sjön som var väldigt stor. Läste någonstans att någon hade blivit jagad av en bäver här när hon var ute och simmade. Det låter ju inte lockande direkt. De kan vara rätt stora. Men det är en helt underbar badplats i övrigt. Inte alls så mycket folk, det finns bajamajor, några gungor och är allmänt mysigt. 

DSC_0119

Ingen picknick utan kakor såklart. Hembakta dinkelkakor med torkade blåbär. Knappt något socker. Toppen till picknick. Recept kommer. Sorry, dålig uppdatering under de senaste dagarna. Har haft så mycket sociala grejer. Vi har försökt hinna träffa vänner till mig och barnen och jag har velat ta vara på de här sista sommardagarna med barnen. Har lite smått panik över att gå in i ekorrhjulet nu igen med stressig hämtning och lämning av barnen, T-bana, buss och allmänt känna att man inte hinner med saker. Hur känner ni?

DSC_0207

 

Till Glasbrukssjön kommer vi definitivt tillbaka. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *