Nappen är ett minne blott – Nästan…

DSC_0170

Nappfri i två dygn och det har gått över förväntan. Hon har varit pytteledsen och sagt att hon saknar nappen lite grann då hon ska sova, annars inget. Det från att ha gått runt med nappen i munnen mest hela dagarna. Vi försökte en gång tidigare under våren men det gick helt åt skogen, jag orkade inte stå emot. Men det var väldigt genomtänkt hur det gick till den här gången. Vi valde, eller rättare sagt, jag föreslog, att vi skulle ta tag i det nu när hon inte vara på dagis och kunde få syn på någon med napp, när vi båda föräldrar var utvilade och kunde klara av att stå stabila rakt igenom om det skulle bli hårt motstånd och när hon var fullt frisk. Tre viktiga faktorer. Hennes pappa tog henne alltså till Skansen och de lämnade nappen i nappmaskinen på LillSkansen. Sedan hölls hon aktiv rakt igenom hela dan. På dagen glass och på kvällen chips och film. Hon hölls vaken längre än vanligt för att hon inte skulle gå och lägga sig och hinna ligga vaken och börja tänka och känna. Igår hade jag henne och då var vi aktiva hela dan, åkte till badplats och sedan gick vi till en leksaksaffär där hon fick välja vad hon ville för att fira att hon blivit nappfri. Hon valde en set med minipotta, flaska och blöja till sin docka och en pruttkudde som hon tyckte var vansinnigt rolig. Tror nog att vi är över den värsta puckeln nu. Äntligen nappfri. S K Ö N T! 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *