Dagens sommarlunch eller middag. Den här olivstekta torsken är så mums och så lättfixad sommarmat. Passa på nu när vattenmelonen är helt underbar.
Olivstekt torsk med Vattenmelon- och fetasallad (4 pers)
2015-07-08 10:59:59
Print
Ingredients
- Fisk
- 4 bitar torskrygg eller filé à 160 g
- 200 g svarta oliver, urkärnade
- salt,smör till stekning
- Sallad
- fetaost (skuren i kuber)
- ruccola
- vattenmelon (skuren i kuber)
Instructions
- 1. Torka oliverna i mikrovågsugn på en tallrik med hushållspapper. Kör på full effekt, börja med två-tre minuter. Dom ska bli helt torra, så att oliverna går att smula sönder
- 2. Mixa oliverna till ett torrt pulver (använd gärna stavmixer) och gnid in torsken med det. Salta och stek i smör.
- 3. Servera den olivstekta torsken med en sallad på fetaost, ruccola och vattenmelon.
Notes
- Till salladen använder du de mängder du själv tycker bäst om
Lindas Matstuga https://lindasmatstuga.se/