Veddö naturreservat

Veddö

Veddö är det makalöst vackra naturreservat som ligger bara några få kilometer från det hus vi hyr. Det är där jag springer på mornarna, kryssar mellan får, med flockar av svanar i havet och förbi kor som parkerat sig på en av stränderna. Över stock och sten genom paradisiska ängar och stränder fyllda med snäckskal. 

DSC_0859

Vi köpte med oss varmrökt lax, makrill, räkor och potatissallad från Grebbestad och åkte till stranden som ligger i Veddö naturreservat. Otroligt vackert, mycket långgrunt, massor med snäckskal. Se dock upp för det är vasst på botten med söndriga skal. Annie skar sig under foten så det började blöda och vi andra var väldigt nära också att få skärsår. 

Veddö picknick

Vi tog en promenad för att leta efter de frigående korna. Men inga kor hittades, däremot årets första bärstrån.

Veddö

Sommarmums!

Veddö

En håv är ett måste-köp här på västkusten. Men håven kan man få upp strandflytande maneter och få tillbaka dem i havet, fånga upp snäckor och tång, bära runt på saker, busa med varandra och försöka sätta själv håven över den andras huvud och mycket mera. Idag är det sista dagen här och har lite smått separationsångest. Det har varit en sådan otroligt fin semester och barnen har varit så lyckligt glada av allt. Vill hålla kvar stämningen. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *