Majsscones – Repris

majsscones-glutenfri-favorit0

Majsscones, receptet direkt istället för via länk. Länkningen jag gjorde häromdan då jag skrev om dessa majsscones verkade inte fungera. Vill verkligen inte att ni ska missa världens bästa scones, så här kommer receptet. Kom ihåg att glutenfritt bröd blir bäst då ingredienserna vägs. 

Majsscones - Glutenfria
Print
Ingredients
  1. 240 g (ca 3,5 dl) majsmjöl
  2. ½ msk socker
  3. 10 g (ca 1 msk fiberhusk)
  4. 2 tsk bakpulver
  5. ½ tsk salt
  6. 80 g rumsvarmt smör
  7. 500 g (ca 5 dl mjölk)
Instructions
  1. Sätt ugnen på 200 C
  2. 1. Blanda alla ingredienser till en jämn smet. Nyp gärna ihop smöret med resten. Låt smeten svälla i 15 minuter.
  3. 2.Klicka ut 10 scones på en bakplåtspappersklädd plåt.
  4. 3. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna något innan du mumsar upp dem.
Notes
  1. Jag brukar blanda ihop de torra ingredienserna kvällen innan och på morgonen bara tillsätta smör och mjölk.
Lindas Matstuga https://lindasmatstuga.se/

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *