Etnografiska med barn

etnografiska

När jag ser den här bilden, alltså vilken mysig dag vi hade med vänner förra lördagen. Först var vi på Riksidrottsmuseet och gick över till Etnografiska för att äta lunch. Missa verkligen inte deras restaurang för de har så mycket gott där. Sedan kunde vi inte låta bli att gå en runda på Etnografiska också. Det är ett stort museum, vi fokuserade på Indianavdelningen som barnen tyckte var extra spännande.

etnografiska

De satte på sig mockasiner, kröp in i tipin och satt ett bra tag och kände in atmosfären, undrade hur de gjorde mat, sov, om det kunde regna in och hur många som bodde i en tipi.

etnografiska

Fråga vid entrén efter Prärieäventyret för barn. Då får de gratis en broschyr med frågor där de ska hitta bokstäver som finns utplacerade i Indianavdelningen. Det aktiverade verkligen Annie, Philip och Wilma.

DSC_0046

De lärde sig en del om indianer och klurade till sist ut ordet, fick ett diplom och fick välja varsitt vykort med indianer på.

etnografiska

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *