Riksidrottsmuseet

Idag är det världens soligaste dag och vi kommer hålla oss ute, men imorgon verkar det bli regn. Här kommer tips för imorgon då eller någon annan mulen dag.

Riksidrottsmuseet

Vi var nämligen på Riksidrottsmuseet förra veckan och inte bara…utan vi gick över till Etnografiska och åt lunch och så fortsatte vi där. Men vi börjar med Riksidrottsmuseet. Det är ett aktivt museum med klättervägg, ringar att hänga i, balansövningar, gymbollar mm. Det är inte ett stort museum utan går rätt snabbt att gå igenom, men det är gratis och man kan till en liten peng ta en kaffe och kaka där. Bredvid ligger Polismuseet, Etnografiska och Tekniska om man vill gå vidare och/eller äta lunch.

Riksidrottsmuseet

Barnavdelningen är rolig för barnen (och vuxna) om än inte så stor. Det finns även en pysselhörna där de får göra sina egna flygplan och det var verkligen höjdpunkten för alla tre. De flygplanen snurrades upp och segelflög iväg och barnen fick inte nog av dem. Rolig grej verkligen.

Riksidrottsmuseet

Utöver barnavdelningen finns en avdelning med olika idrottsrelaterade mackapärer som denna Monoped till exempel.

Riksidrottsmuseet

Och vill man informera sig och upplysas om Olympiska sommarspelen i Stockholm och annan idrottshistoria så går man en trappa upp.

Riksidrottsmuseet

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *