Lax med koriander, lime och Drostdy-Hof Rosé

Lax med koriander lime drostdy-hof rosé

En riktig helgraket är den här laxen med asiatisk touch, ett recept framtaget av Christian Hellberg. Ser komplicerad ut men är väldigt enkel. Jag förberedde den kvällen innan och det tog sådär 5-10 minuter. Sedan gjorde jag bara stekningen och ugnen. Så mycket härliga smaker.

DSC_0200

 

Till Drostdy-Hof Rosé som smakar fruktigt och fräscht. Sommarfeeling.

Du behöver (4 pers)

4 bitar laxfilé a 160 g

2 lime, skivade

½ kruka koriander

2-3 stjälkar citrongräs skuren i strimlor på längden

Limepeppar, finns att köpa

smör

3 klyftor vitlök, grovt krossade

Bindgarn

Basmatiris

Rostade sesamfrön

salt

Lax med koriander lime drostdy-hof rosé

Gör så här

1. Bind upp laxbitarna med bindgarn, som man binder upp en stek. Trä in limeskivor, citrongräs och koriander under bindgarnet. Salta och peppra med limepeppar (rätt rikligt). Låt ligga i ca 1 timma.

2. Koka basmatiriset

3. Stek laxen i rikligt med smör med krossade vitlöksklyftor, ös med smöret.

4. Lägg över laxen i ugnssäker form och ställ in i ugnen i på 100 C tills laxen har en innertemperatur på 42 C (tar ca 10 min))

5. Servera med basmatiris och rostade sesamfrön.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *