Tricket för att få de frasigaste våfflorna kommer här. För ni har väl inte missat att det är Våffeldagen den 25 mars?
Frasigare än frasigast blir våfflorna nämligen då du vispar grädden och blandar ner i smeten. Annie hade en skolkamrat hemma på lek och middag i veckan och jag testade faktiskt för första gången att blanda ner vispad grädde i smeten, himmel så gott. Våfflor är min stora svaghet. Har så underbara minnen av min mormors våfflor. Tänkte att vi kör en våffelnedräkning med lite olika våfflor nu fram till våffeldagen. Men idag är det de frasiga våfflornas dag!
Du behöver
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 liten nypa salt
2 dl kallt vatten
3 dl vispgrädde
2 msk smält smör
Gör så här
1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
2. Häll ner vattnet och vispa klumpfritt
3. Vispa grädden i en annan bunke tills den är fast. Vänd ner grädden i smeten
4. Smält smöret och rör ner
5. Låt smeten vila sådär 30-40 minuter
6. Hetta upp våffeljärnet och häll i sådör 1 dl smet/våffla
Gott med chokladsås, bär, frukt, glass…eller bara som de är förstås. M U M S!