Pharmarium – Årets bar 2015

Stockholms bästa bar 2015 utsågs Pharmarium till på Gulddrakengalan. Jag var övertygad om att de skulle vinna, efter att ha varit här på en lunch för över ett år sedan. Atmosfären, designen, drinkarna, alt är väldigt unikt annorlunda mot andra barer.

DSC_0384

Favoritdrinken blev Imaginarium:Absolut Elyx, Lakritssirap CioCiaro Amaro, Gräddkola, Citron & bitters, Violpärlor. Otroligt god. Eller Roses of Gold: Purity Vodka, citron, guldpulver, Pharmariums Trädgårdselixir, toppas med Champagne.

DSC_0380

Pharmarium är designat med influneser av ett gammeldags apotek av företaget Stylt-Trampoli. I den här lokalen på Stortorget i Gamla stan grundades 1575 Sveriges första apotek. Det finns små lådor och fack överallt och apparater som påminner och alkemiska förehavanden. Det är lite sådär mystiskt nedsläckt, på ett mysigt sätt. Att sitta hör och prata är ultimat. Man kan även äta här och små, fantastiska rätter matchas med drinkar.

DSC_0376

Världens bästa sällskap, Angelica. Vi satt och pratade till sent. Tacksam över alla fina vänner som finns i mitt liv.

pharmarium

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *