Limefromage – fluffigt, syrligt, fräscht

Limefromage

Gudomligt gott och fräscht med limefromage. Toppa med massa färska bär och rostade kokosflakes. Du gör den lätt och med fördel kvällen innan. Bara att langa fram då gästerna kommer.

Du behöver

1 dl strösocker

2 dl vispgrädde

4 blad gelatin

2 ägg

1/2 dl pressad limesaft

1 tsk rivet skal av lime

Gör så här

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten sådär 10 min

2. Dela äggen i vitor och gulor i två separata bunkar.

3. Riv skalet på limefrukten fint och ställ åt sidan (spara lite av de rivna skalen till dekorationen). Pressa ur saften ner i en kastrull och värm på. Lägg ner gelatinbladen och låt smälta.

3. Vispa gulorna med socker fluffigt. Rör ner limeskal, limesaft och smälta gelatinet.

4. Mjukvispa grädden och vänd ner, försiktigt.

5. Vispa äggvitan så att det går att vända bunken upp och ner utan att vitan rinner ut. Vänd ner försiktigt i fromagen.

6. Pyttsa ner i serveringsskålar och ställ i kylen i (med plastfolie över eftersom fromage lätt drar åt sid andra lukter), åtminstone två timmar.

Dekorera med massa bär, frukter och rostade kokosflakes

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *