Svängde ihop glutenfria tortillabröd från Jessica Frejs och Maria Blohms fantastiska Nytt Bröd. Har gjort dem flera gånger tidigare och de är så mycket godare än köpta tortillabröd. De kanske inte blir helt perfekt runda i formen, men tusen gånger charmigare. Till det en kycklingröra med lite av vad jag hade hemma, guacamole, sallad och en klick yoghurt. Blir det bröd över kan du mikra dem dagen efter, eller varför inte göra Enchiladas med en mustig chili på högrev, mörkt öl och choklad , tomatsalsa och ost?
400 g kallt vatten
1 tsk bakpulver
50 g rismjöl
150 g majsmjöl
0,5 tsk salt
30 g fiberhusk
majsmjöl till utbakning
Gör så här
1. Blanda alla ingredienser till en jämn smet. Låt degen svälla i 15 minuter. Dela upp degen i 10 bitar och kavla ut dem tunt på underlag mjölat med majsmjöl.
2. Stek tortillabröden på hög värme i en torr stekpanna på båda sidor ett par minuter, tills de har fått färg och känns lätta.
3. Lägg dem ovanpå varandra på en tallrik och täck genast med bakduk för att de inte ska torka ut
Guacamole
1 avocado
2 tomater
1 vitlöksklyfta
½ msk citron
salt & peppar
Blanda till guacamolen genom att mosa avocadon. Gröp ur tomaterna så du får bort saften och kärnorna. Hacka smått. Pressa ner en vitlökssklyfta. Salta och peppra efter smak. Glöm inte att lägga ner avocadokärnan i avocadoröran â Då håller den sig fräsch längre. Ställ i kylen medan du gör resten.