Husmor Lisas 8 rätters meny

8 rätter, och var och en av dem mer fantastisk än den andra. Så var onsdagskvällen ute i skärgården på restaurang Husmor Lisa. Det är alltså det trendigaste du kan göra just nu, äta på en ’Hemmarestaurang’.

husmor lisa

I det här fallet innebär det att du åker hem till Husmor Lisas fantastiska hus på Resarö i Vaxholm (ca 35 min med bil från Stockholm) och blir serverad mat där varje ingrediens är närproducerad, egen odlad, inlagd, rökt, plockad osv. Det är ett från rot till blast koncept där varje del tas till vara.

Husmor Lisa

Rätten ovan var rätt nr 4: Fjällrödingcarpaccio med getostcrème, olja från Brunnsholms säteri rökt på Husmors äppelträn, vildmorotsblomma, vildmorotsblad & morotsolja. En av mina favoriter. Alltså miljön…som att sitta hemma hos sin mormor på landet.

husmor Lisa

Rätt nr 5: Konjaksflamberad sejfilet, rotselleri från rot till blast, inlagda krassefrön, ostron från Grebbestad och rökt ostronsås. Allas storfavorit! Skulle vilja ta med precis alla hit för det är en oförglömlig upplevelse i smak, gom, öga och allt. Bästa stället också om man vill imponera på utländska gäster. Barn är så välkomna och det finns en finfin barnmeny och lekrum med tv och de kan springa omkring utan problem.

husmor Lisa

En annan favorit hos många av oss blev Vildandleverpaté, egen cornichon från gurkgallringen, syltad randig grön tomat, lingonglöggelé. Och jag som inte ens gillar lever, älskade den här. Husmor Lisa kommer i år ha ett julbord som kommer bli grymt: blåbärsglögg, champagnesill med löjrom, egen korv, grönkålspesto, uppländska vaktelägg och egenkryddad snaps (de har fullständiga rättigheter) och massa annat. Så sugen på att boka på. Maten är oförglömlig men även miljön.

Husmor LisaMen precis varenda rätt var gudomlig, aldrig varit med om en större matupplevelse. Välkomstdrinken var fläder, bubbel och ogräs, bara en sån sak!

Naturviner

Till de otroliga rätterna blev vi serverade utsökta naturviner. De framställs utan tillsatser av syntetiska kemikalier och genmodifierad jäst vilket gör dem de mest giftfria vinerna. Biodynamiskt vin. husmor Lisa

Dessert: Vildhallonsylt, hallonbotten, myskmadrarökt vaniljbavaroise. Mmmmmmm…

husmor lisa

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *