Lax i hummersås & toppad med kräftstjärtar

lax i hummersås med kräftstjärtar

Lax med krämig hummersås, toppad med ost och kräftstjärtar. Alltså verkligen verkligen gott! Gjorde den två gånger förra veckan för att det var så gott.

(2 pers)

2 portionsbitar lax

1 dl grädde (eller matlagningsgrädde)

1 msk hummerfond

3 msk hackad dill

½ dl riven ost

100 g kräftstjärtar

salt,peppar

 

Sätt ugnen på 200 C

1. Smöra en ugnsfast form. Lägg i laxbitarna. Salta och peppra. Strössla över kräftstjärtar

2. Blanda ihop grädde, fond, dill, riven ost. Häll över laxbitarna och kräftstjärtarna.

3. In i ugnen ca 15 minuter

Linda

2 kommentarer

  1. Å vad gott det lät! Det får bli torsdagsmiddagen. Vad föredrar du att äta till?

    • Jag åt pressad potatis till, båda gångerna. Man kan nog ta vanlig potatis och ris också, eller potatisklyftor, eller varför inte massor med ugnsrostade grönsaker:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *