Hasseludden Yasuragi – för ett fantastiskt lugn

hasseludden tappanyaki middag

Jag har haft ett fantastiskt dygn, från fredag eftermiddag till lördag dag, på Hasseludden Yasuragi, tillsammans med Rose-Marie. Otroligt nog var det hennes födelsedagspresent till mig. Hon är den mest underbara vän man kan tänka sig. På yasuragi får man en slags badrock och den går alla runt i överallt från badområdet till frukosten. Man till och med äter middag i den. Dessutom får man där baddräkt och killar badbyxor och tofflor. Så man behöver inte bry sig om att ta med något egentligen.

hasseludden yasuragi

Yasuragi har korats till Årets spa i tävlingen SpaStar Awards. Mycket förståeligt för det är ett ljuvligt ställe för själen. De har även många pass med olika slags yoga, meditation osv. Vi hann inte gå den här gången tyvärr, utan föredrog att sova på morgonen. Undra på med de här sköna sängarna. Kika på badrummet med charmiga badkaret och tvagningspallarna och byttorna, oemotståndligt. På rummen och i alla duschar finns lyxig tvål, schampo, balsam och body lotion i stora pumpflaskor.

hasseludden yasuragi

Vi åt i restaurang teppanyaki vid en teppanyakihäll med en egen kock som tillagade maten framför oss på stekhällen. Det flamberades, stektes kantareller, edamamebönor och Salmalax. Sju rätter sammanlagt. Är ni nyfikna på menyn, så se HÄR.

hasseludden yasuragi

Vi åt och åt så goda rätter med otroliga råvaror. hasseludden yasuragi teppanyaki Avslutningen var en så fräsch äppelsorbet, den skulle jag lätt ha kunnat ätit en dubbelportion av.

DSC_0057

hasseludden yasuragi

Vi satt i evigheter i de varma källorna utomhus och tittade på trädtopparna, vattnet. Emmellanåt förflyttade vi oss in till en loungedel där det alltid fanns en massa uppskuren frukt, hälsosamma teer och vatten. Vi badade ångbastu, gjorde japansk tvagningsritual och satt en stund i den tysta avdelningen i sköna liggsoffor och bara tittade ut genom panoramafönstrerna. Jag var så avslappnad och nedvarvad då jag kom hem att det känns som att jag varit på semester i flera veckor. Vill tillbaka.

hasseludden yasuragi

 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *