Den här pastan fick jag på min födelsedag, riktigt fräsch och urgod. Känns som jag skulle kunna äta den varje dag faktiskt.
Du behöver
1 stor zucchini (eller två små)
1 tomat
3 vitlöksklyftor
½ röd chili
1 liten kruka färsk bladpersilja
1 citron
1 kg oskalade räkor
ca 400 g linguine (eller annan pasta)
5 msk riven parmesan
olivolja
Gör så här
Skala räkorna. Strimla zucchinin fint med t ex potatisskalaren. Hacka tomaten i små tärningar. Hacka chili och vitlöksklyftor fint. Hacka persiljan halvgrovt. Riv skalet på citronen.
Koka pastan sådär al dente. Hetta under tiden upp olja i en panna och fräs på vitlök och chili lite lätt. Lägg i zucchinin efter någon minut. Fräs på. Zucchinin ska inte bli genomstekt! Dra pannan från värmen. Tippa över pastan i durkslag så att vattnet rinner av. Häll tillbaka pastan i kastrullen och i med zucchini, vitlök, chili, och citronskal. Rör runt och ha svag värme på samtidigt. I med räkorna, hackad tomat och persiljan. Rör runt.
K L A R T!