Hela Sverige Bakar – Äntligen dax!

Imorgon torsdag i Sjuan börjar tredje säsongen av storsuccén Hela Sverige bakar. Redan i första programmet kommer du få se på hur saker går helt åt skogen för flera deltagare. Jag vet för jag var lyxigt inbjuden till förhandsvisningen av första programmat tillsammans med alla deltagare, Tilde de Paula Eby, Johan Sörberg m.fl.

Hela Sverige bakar

Hela Sverige bakar var en succé redan vid det allra första programmet som sågs av otroliga 840 000. Men inget slår väl förlagan engelska Bake off som sågs av 7,2 miljoner! I årets upplaga har de verkligen lyckats med att hitta spännande deltagare, allt från Johan som använt bakning som terapi efter en fängelsevistelse, självutnämnde marängkungen Rolf 61 år till 18-åriga sprudlande Lisa.

DSC_0041

Vi bjöds på härlig frukost i ett stort växthus i ljuvliga Rosendals Trädgårdar. Det var nybakta brödbullar och scones, deras egna marmelader och ekologisk äppelmust.

DSC_0034

Härligt gäng utlovas i Sjuan på torsdagarna! Jag och Rose-Marie satt och försökte gissa vem av dem som vann. Vi letade efter den gladaste deltagaren, men alla var ju så glada att vi inte kunde komma på vem som vann. Jag har dock två favoriter redan till vinsten. Men vi vet såklart vem som åkte ut i första programmet imorgon torsdag, inte den jag gissade i början av programmet.

DSC_0045

Det har gjorts en undersökning om bakning och trender och på frågan vem man helst skulle vilja baka med så blev svaret Kronprinsessan Victoria (Tilde, Filip& Frederik kom 2a och Zlatan 3a). Vem hade du valt att baka med om du fick välja vem som helst? Jag hade nog valt Konditor Roy Fares som jag tycker är så otroligt duktig.

DSC_0024

Vi fick med oss fin goodiebag med köksvåg från OBH Nordica (köksvåg, mattermometer, mixerstav och slickepott är saker jag numera absolut inte kan klara mig utan). Fina handdukar från Himla, härliga bakmixer och glutenfria mjölsorter från Kungsörnen och Muscovadosirap från Dansukker (ska bli spännande att baka med den).

DSC_0287

 

Linda

3 kommentarer

  1. Ett stort grattis till dig finaste och hoppas att du får en underbar dag idag på din dag. Full av kärlek, omtanke, överraskningar och gratulationer. 🙂

    Grattis på födelsedagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *