Rödbets- och Vodkamarinerad Lax till Midsommar?

Vodka- och rödbetsmarinerad lax

Midsommar supertips. Läckert och vackert. Blev kanon! Salmalax kan man aldrig få nog av, så utsökt bit fisk. Vodkan känner du inte direkt, det är mer att det blir en fyllig smak på laxen. Receptet kommer från Elle Mat & Vin, men lite ändrat. Till det färskpotatis och en sås på dill, kapris och dijon…Mmmmmm

DSC_0119

Du behöver

400 g Salmalax

1 stor rå rödbeta

3/4 dl havssalt

100 g råsocker

½ msk korianderfrön

½ msk färsk dill

1 ½ msk vodka (gärna Läcko Slottsaquavit)

Babyspenat

Sås

1½ dl gräddfil

1 tsk dijonsenap

2 tsk kapris

½ msk färsk (hackad) dill

Gör så här

Använd plastfolie till att klä insidan av en form. Lägg laxen i formen på folien.

Skala och riv rödbetan fint. Blanda rivet med salt, socker, lätt mortlade korianderfrön och hackad dill. Sprid ut som ett täcke jämnt över laxen. Skvätt över vodka. Vira in formen i plastfolie. Lägg på några tyngder som pressar folien mot laxen. Marinera i 24 timmar, i kylen.

Ta bort plastfolien, och häll av vätskan. Torka bort marinaden och allt annat. Skär väldigt tunna skivor av laxen med vass kniv på skärbräda. Lägg ovanpå en bädd med babyspenat.

Sås

Blanda ihop alla ingredienser till såsen

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *