Falukorv med äpple, cheddar och currysås

falukorv
En av mina vardagsfavoriter som barnen älskar är falukorv med massa äpple, ketchup, söt senap. Till en sås på curry och honung. Jag gillar att strössla över några fänkålsfrön också. Jag älskar cheddar, men du kan ta vilken ost som helst, såklart!
Du behöver
1 falukorvsring
senap (svensk, gärna den skånska lite söta)
ketchup
1-2 äpplen
1 ½ dl riven ost
1 burk creme fraiche
1½ tsk curry
2 tsk honung
(Några fänkålsfrön)
salt, peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C
Skär skivor, nästan ända ner i hela ringen. Lägg ringen i en ugnsfast form. Klicka i/bred på lite senap i varannan skiva, lite ketchup i varannan. Skär äpple i så tunna skivor du kan. Lägg ner en äppelskiva, eller flera, mellan varje korvskiva.
Blanda creme fraiche med curry och honung. Häll röran i mitten av falukorvsringen. Strössla eventuellt några fänkålsfrön över såsen. Strö över den rivna osten över korvringen. In i ugnen cirka 30 minuter.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.