Sallad med jordgubbar, mynta och rostade nötter
Vi åt den här ljuuuuvliga salladen till lammracks och filodegskorgarna med chevre och potatismos. Så fräsch med jordgubbar och lätt salt och syrlig från saltade nötter och balsamvinäger. Ni hittar en massa påskrecept under kategorin Påsk i högermarginalen. Där finns allt från lax, räkor, påskig Rocky Road, tårtor och desserter.
Kan man annat än älska äggställningen från Indiska. Jag är helt kär i den. Tar rätt stor plats i påsklådan som ställs ner i källaren, men den glädjen som den ger kompenserar platsen, tveklöst! Snyggaste påskgrejen någonsin, väldigt praktisk dessutom;-) Glad Påsk!
Sallad
100 g blandade salladsblad
½ kruka färsk mynta
½ liter jordgubbar
1 tsk vit balsamvinäger
2 msk jungfruolivolja
Rostade nötter
50 g blandade, saltade nötter
25 g valnötter
½ msk olivolja
Gör så här
Värm en panna med ½ msk olivolja. Lägg i nötterna och vänd runt så de rostas. Låt svalna.
Blanda ihop salladsbladen. Hacka myntan och blanda med salladsbladen. Skiva jordgubbarna och strö över. Strössla över nötterna. Blanda ihop balsamvinäger och olja och häll över. Tadaaa