Lammracks – nom nom nom

Lammracks med örtsås
Lammracks, mmmmm. Bra att hålla i handen och knapra på, socialt! gillar tomaterna sådär lätt stekta, de blir så goda i smaken. Till lammracks passade Riojas Baron de Ley perfekt till. Det är är då inte jag som uppfunnit helt och hållet utan från ett recept i tidningen Elle.
DSC_0087
Du behöver
1½ kg lammracks
1 kruka mynta
1 citron
olivolja
flingsalt, nymalen peppar, muscovadosocker
Tomater
250 g kvisttomater
Salsa verde
40 g slätbladig persilja
1 kruka basilika
1 kruka mynta
1 vitlöksklyfta
3 sardellfiléer
1½ dl olivolja
salt, nymalen svartpeppar
Gör så här
Salsa Verde
Mixa ihop örter, vitlök, sardeller med stavmixer eller i matberedare. Häll i oljan, lite i taget, tills konsistensen blir bra. Smaka av med lite salt och peppar. Gör gärna Salsa Verde såsen kvällen innan så den får stå till sig.
Lammracks
Dela lammracksen emellan benen med vass kniv. Grilla, eller stke, dem sådär 2-3 minuter på varje sida i het panna. Salta och peppra. Dela citronen, strössla över lite muscovadosocker och grilla/stek på snittytan tills de blir gyllenbruna.
Tomater
Låt tomaterna vara kvar på kvisten. Skölj och torka tomaterna försiktigt. Hetta upp olja i pannan, stek dem några minuter. Salta lite
DSC_0014
Sötaste påskpyntet till riset från Indiska

Linda

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *