Den här rätten är så fantastisk, fisken bara smälter i munnen. Vänta med att steka på fisken, för den är verkligen godast alldeles nystekt. Den tillsammans med knapriga rårakor, lätt saltig ansjovissås och massa grönsaker….Mmmmm
Du behöver (för 4 pers)
600 g benfri gösfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör
Ansjovissås
1 gul lök
1 burk ansjovisfiléer (55 g, med spad)
2,5 dl matlagningsgrädde
nypa salt
Råraka
600 g mandelpotatis
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Sås
Skala löken och hacka fint. Hacka ansjovisen fint. Mjukstek löken i smör några minuter i en kastrull. Tillsätt ansjovis, spadet från burken, grädde, salt. Låt såsen sjuda några minuter. Precis vid servering så klipper du ner dillen.
Råraka
Skala potatisarna och riv dem grovt. Lägg rivet i durkslag så vätskan rinner bort. Tillsätt salt och peppar. Smält smör i en stekpanna, lägg ner klickar av rivet och forma till plättar i pannan genom att platta till dem med stekspaden.
Stek 3-4 rårakor åt gången, cirkaa 3 min på varje sida.
Smörstekt Gös
Salta och peppra fiskfiléerna på båda sidor. Stek dem i smör cirka 2 min på varje sida, precis före servering.
Servera gösen med rikligt med sås, rårakor, grönsaker….Hejdundrade gott!
Receptet är från en gammal Allt om Mat.
Den där såsen ska jag nog testa till gös någon gång. Det låter gott!