Salta och peppra fiskfiléerna på båda sidor. Stek dem i smör cirka 2 min på varje sida, precis före servering.
Servera gösen med rikligt med sås, rårakor, grönsaker….Hejdundrade gott! Receptet är från en gammal Allt om Mat.Smörstekt gös med råraka – Bara så mums!
Den här rätten är så fantastisk, fisken bara smälter i munnen. Vänta med att steka på fisken, för den är verkligen godast alldeles nystekt. Den tillsammans med knapriga rårakor, lätt saltig ansjovissås och massa grönsaker….Mmmmm
Du behöver (för 4 pers)
600 g benfri gösfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör
Ansjovissås
1 gul lök
1 burk ansjovisfiléer (55 g, med spad)
2,5 dl matlagningsgrädde
nypa salt
Råraka
600 g mandelpotatis
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Sås
Skala löken och hacka fint. Hacka ansjovisen fint. Mjukstek löken i smör några minuter i en kastrull. Tillsätt ansjovis, spadet från burken, grädde, salt. Låt såsen sjuda några minuter. Precis vid servering så klipper du ner dillen.
Råraka
Skala potatisarna och riv dem grovt. Lägg rivet i durkslag så vätskan rinner bort. Tillsätt salt och peppar. Smält smör i en stekpanna, lägg ner klickar av rivet och forma till plättar i pannan genom att platta till dem med stekspaden.
Stek 3-4 rårakor åt gången, cirkaa 3 min på varje sida.
Smörstekt Gös
Den där såsen ska jag nog testa till gös någon gång. Det låter gott!