Mojo Rojo potatis

Mojo Rojo potatis är ett kanonenkelt sätt att piffa till potatis med smak och färg. Inspirationen kommer från en buffétidning. Jag gjorde såsen kvällen innan, då är det bara att koka potatisen och hälla över såsen

Du behöver

1½ kg färskpotatis

2 skivor dagsgammalt vitt bröd

2 vitlöksklyftor

1 tsk salt

2 tsk rökt paprikapulver (smoked paprika)

1 liten burk grillad paprika (motsvarande två paprikor)

2 dl olivolja

1½ msk rödvinsvinäger

salt, peppar

½ dl parmesan

 

Gör så här

Borsta potatisen och skölj den. Koka i lättsaltat vatten. 

Skär bort kanterna på brödet. Riv ner brödet i en bunke, pressa över vitlök, Tillsätt salt, paprikapulver, paprika. Mixa med stavmixer eller liknande. Fortsätt mixa medan du försiktigt häller ner lite av olivoljan i taget. Tillsätt vinäger och smaka av med salt och peppar. 

Finriv parmesan. Blanda den varma potatisen med röran. Strö över parmesan.

Hur gott som helst till grillat

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *