Grillad entrecote med hemmagjord glaze på honung och soja

Gjorde min egen glaze och det är det så värt. Nu har jag en burk med godaste glazen ståendes i kylen som passar lika bra till kyckling som lax, gris och nöt. Bara att pensla på i slutet av grillningen så får ytan en god och saftig smak. Gott till grillat är tjocka skivor av grillad bakpotatis. Min favoritsås har jag gjort flera gånger förut, grillad paprika och feta, den mixas ihop på någon minut bara. Sangria, tja, passar till allt.
Jag köper nästan bara svenskt kött, gör ni? Det må vara dyrare, men vill stödja de svenska bönderna, det är bättre för miljön och jag inbillar mig i alla fall att det är högre kvalitet. Köper ni mest svenskt? Är det en fråga om pris, miljö eller tillgänglighet för er?
Onsdagskvällens underbara middag. Ja just ja, glazen.
Du behöver (1 stor burk)
1½ dl honung
1½ dl japansk soja
1 msk sesamolja
1 tsk kalvfond
1 tsk färskriven ingefära
1 spansk chilipeppar
1 vitlöksklyfta (pressad)
1 dl vatten
1 msk Maizena
Gör så här
Blanda allt i en kastrull, utom Maizenan. Koka upp det hela i en kastrull. Låt småputtra i någon minut. Rör ut maizenan i lite vatten och rör ner i glazen. Rör om och låt sjuda i några minuter. Rör hela tiden. Låt svalna och häll upp på burk.
Pensla på köttet i slutet av grillningen på båda sidor.
För att vara riktigt ärlig så gjorde jag en riktig katastrofgrillning. Glömde öppna luftintaget så inget hände med köttet och potatisen på gallret. Slutade med att jag fick rädda upp situationen med min kära grillpanna:-)

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *