Laxfjärilar med dillstuvad potatis och inlagd gurka

Vilken dag som helst är det här godare än godast. Precis alla här hemma älskade hela rätten (Annie var bara något skeptisk till gurkan). Själva laxfjärilarna köptes med örtkrydda på. Bara att steka någr aminuer på varje sida i mycket olja och smör. Använd termometer för bästa resultat. Laxen är klar då innertemeperaturen är 56°.
Dillstuvad potatis
Den här gången blev det på färskpotatis. Gör du på vanliga så välj fasta.
20 färskpotatisar (eller sådär 15,16 vanliga av fast sort)
2 msk smör
2 mks vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl färsk dill
salt, vitpeppar, socker
Putsa och skrubba färskpotatis (skala vanlig). Koka potatisarna mjuka. Häll av vattnet och låt dem svalna lite. Skär dem lite grovt. Gör gärna stuvningen under tiden som potatisen kokar eller svalnar av. Smält smöret i tjockbottnad kastrull. Pudra över mjölet och vispa runt. Tillsätt mjölken och vispa hela tiden. Låt småkoka några minuter. Smaka av med salt,peppar och en nypa socker. Vänd ner potatis och klipp ner dillen. Rör om.
Inlagd gurka
1 slanggurka
3 msk ättika
½ dl vatten
2 msk socker
1 nypa salt
Riv gurkan tunt med t ex ostkniven eller mandolin. Krama ur vattnet ur gurkan och lägg i en bunke. Blanda ihop ättika, socker, vatten och salt i en skål och rör om. Häll över gurkan och vänd runt. Låt det hela dra i kylen ett tag så smakerna gifter ihop sig.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *