Brödsallad

Idag har varit en rätt seg dag. Annie har blåsor runt hela munnen och kan inte äta. Gjorde en glasshake till henne på chokladglass, banan, chiafrön och solrosfrön som hon drack med sugrör. Mitt på dagen ringde dagis och det var bara att hämta upp Magdis som inte var på topp. Därefter har det bara varit jämmer och elände på de små. Trött, sliten och pressad av en massa rättning som bara måste göras. Gjorde snabbt en brödsallad. Det bara måste alla testa, vill äta brödsallad mest varje dag nu.
Rökt paprika (Paprika smoked heter den i Santa Marias sortiment) är Big time min favoritkrydda! Alltså den här salladen…mmmm. Jag hade ingen dressing till för allt var så gott i sig, men självklart går det bra att ha lite dressing om man vill. Jag gjorde allt på en höft, så ta mer av det du vill och mindre av det du vill.
Du behöver (för 4 pers)
200g dagsgammalt surdegsbröd (bortskurna kanter helst)
2 dl olivolja
1 tsk rökt paprikapulver
4 kokta ägg
Salmalax (jag skar en bit av den stora förpackningen)
Sesamfrön
Tomater
Broccoli (kokad)
Oliver
Salladsblad
Gör så här
Ugnsrostat bröd
Sätt ugnen på 180 C
Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt.
Skär stora, tjocka, avlånga bitar av surdegsbrödet. Vispa ihop rökt paprikapulver med oljan. Doppa brödet i paprikaoljan och lägg på plåten. Rosta i sådär 10 minuter. Jag drog ut plåten lite och vände på brödet någon gång. Brödet ska vara knaprigt och krispigt utanpå och lite mjukt och segt inuti.
Sotade salmalaxtärningar
Skär mindre tärningar av salmalaxen. Vänd runt dem i sesamfrön så att fröna täcker alla sidor. Lägg dem i en het panna och rosta lätt på alla sidor. Sådär sotade salmalaxtärningar fixade!
Servering
Lägg upp allt: salladsblad, tomater, ägghalvor, oliver, broccoli, salmalaxtärningar och ugnsrostade brödet. Kanske lite flingsalt och nymalen svartpeppar också.

Linda

0 kommentarer

  1. Vilken grym sallad! Så mycket gott! Inte bara en massa tråkiga grönsaker som dränks i dressing.

    Svar:
    Åh, tack! Om man bara har bra råvaror: saftiga oliver, guldgula färska ekologiska ägg som är mellankokta och lätt mjuka ugnsrostade bröd så blir inte salladen torr utan alla smaker tillsammans blir så gott. Kram!
    Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *