Quesadillas

Ni som följer mig på Instagram vet ju att det blev Quesadillas till middag igår. En toppengrej med tortillabröd är att du kan ha dem i frysen och då du ska använda dem tar det bara ca 10 min att tina. Det är ett perfekt sätt att rensa kylskåpet på rester då du kan ha lite vad som på bröden, ta den osten du har i kylen, majs, svamp, ruccola, korv, purjo, köttfärs osv. Det gick också verkligen hem hos barnen som nästan åt för mycket.
Du behöver (för ca 4 pers):
1 pkt tortillabröd (jag använde den här gg ICAs mediumsize, 320g)
Smörgåsskinka
philadelphiaost (eller creme fraiche)
Lite fryst bladspenat (som tinats och kramats ur)
1 vitlöksklyfta
cocktailtomater
Riven ost (ca ½ dl per ’tortillatårta’)

Gör så här:
Bred på ett lager philadelphia (eller creme fraiche) på alla bröden. Skär bladspenat fint och stek lite i smör/olja med pressade vitlöksklyftan. Lägg på sådär 3 skivor skinka på hälften av bröden, spenatmixen, tunt skurna skivor av tomaterna och riven ost. Lägg över tortillabröd med enbart phildelphia (el creme fraiche) som lock och lägg ner i stekpannan med lite olja. Tryck till med stekspade så de, tillsammans med värmen, limmar ihop sig med hjälp av den smälta osten. Stek dem gyllenbruna på båda sidor. Låt svalna något och skär sedan i lagom stora triangelbitar.

Servera gärna med guacamole eller youghurt blandat med lite ketchup eller tacosås.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *