Familjesöndag på Moderna Museet

Jag och Rose.Marie tog med barnen på lite finkultur igen: Moderna Museets barnvisning även kallat Familjesöndag. Har planerat att gå på deras barnvisning i mer än ett år faktiskt. Sedan har det kommit annat emellan. Men nu! Du ska vara där vid 10 för att hämta biljett till visningen som börjar 11. Det kostar inget för barnen, men som vuxen betalar du entré. Visningarna är 1 timma långa och det var verkligen kanon! Det börjar med en tur in till museet och det är alltid ett tema. Idag var temat porträtt. Konstpedagogen lär barnen att se saker i några utvalda tavlor, och de får gissa, tolka och spekulera runt tavlorna utan att något är rätt eller fel.
Därefter var det dags att kliva in i verkstaden och måla sina egna porträtt. Där fanns allt. kolkritor, penslar av olika storlek, vattenfärger, papper. Lusten att skapa i den miljön blev så stor att t o m jag ritade ett porträtt:-)
Som alltid då man är med Rose-Marie så har fantastiska hon tagit med fika! De mest ljuvliga pepparkaks cupcakes med saffranfrosting och annat gott.
Jag kan även rekommendera skåpdelen som en plats där barnen kan leka länge. Vi höll på att aldrig få bort dem ifrån skåpen.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *