Salmalax med ramslökspesto och apachepotatis

Så gårdagskvällens middag blev Salmalax med lite citron på, apachepotatis, palsternacka och rödlök i ugnen och till det en underbar ramslökspesto jag köpte på Mitt Kök mässan. Till det en sallad med bitar av apelsin, granatäpplekärnor och pistagenötter.
Bra råvaror gör den mest enkla rätt ovanligt god. Ni som följt mig här vet ju att jag har blivit helt såld på Salma lax. Bara totalt älskar den laxen. Jag är också svag för Apachepotatis, den behöver inte skalas utan bara delas på mitten och in i ugnen (är snabbare klar än vanlig). Ramslökspeston, blandade jag 2 msk med 1 burk creme fraiche.
Ps. Salmalaxen i ugn på 200 C tills innertemperaturen är 48 C (jag brukar dock ta ut den då den är sådär 53 C). Men salmalax för länge i ugnen är inte gott.

Linda

0 kommentarer