Salmalax med ramslökspesto och apachepotatis

Så gårdagskvällens middag blev Salmalax med lite citron på, apachepotatis, palsternacka och rödlök i ugnen och till det en underbar ramslökspesto jag köpte på Mitt Kök mässan. Till det en sallad med bitar av apelsin, granatäpplekärnor och pistagenötter.
Bra råvaror gör den mest enkla rätt ovanligt god. Ni som följt mig här vet ju att jag har blivit helt såld på Salma lax. Bara totalt älskar den laxen. Jag är också svag för Apachepotatis, den behöver inte skalas utan bara delas på mitten och in i ugnen (är snabbare klar än vanlig). Ramslökspeston, blandade jag 2 msk med 1 burk creme fraiche.
Ps. Salmalaxen i ugn på 200 C tills innertemperaturen är 48 C (jag brukar dock ta ut den då den är sådär 53 C). Men salmalax för länge i ugnen är inte gott.

Linda

0 kommentarer

  1. Mmmm… vad gott det ser ut! Kom hit och plocka ramslök i maj! Eller kom nu i jul och åk pulka

    kram från gammelmoster

  2. Hejsan!

    Kan du ta kontakt är du vänlig!

    Svar:
    Jag har skrivit till dig under dagen, men inte fått något svar. Jag har nu mailat dig en andra gång. Men du kan även hitta min mail på bloggen: linrwi@hotmail.com.
    Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *