En ära att få ingå i Vinotekets vinpanel!

Igår kväll blev en fantastisk måndagskväll! Vinoteket anordnade sin första träff med vinpanelen. På Grodans Vinbar bjöds vi en utsökt avsmakningsmeny med hela 6 rätter där varje rätt passade perfekt med ett vin. Pilgrimsmusslor, tryffel, råbiffar, ostfondue, boeuf bourguignon matchades med härlig Amarone, australiensisk Riesling, Chianti, Ripasso, Grenache vin och en italiensk Chardonnay som passade så överraskande perfekt till ostfonduen på emmentaler och gruyere. Menyn var komponerad av stjärnkocken Christian Hellberg från Griffins Steakhouse. Han och hans partner var på plats och berättade om maten. Vi guidades även genom vinerna av en mycket kunnig sommelier från Vinoteket.
De viner vi fick smaka ingår alla i Vinotekets Jullåda, och jag kan inte nog rekommendera de viner vi fick smaka. Du beställer vinerna på nätet och får allt levererat hem till dörren, så bekvämt. Om de goda vinerna ingår i jullådan, hur spännande är inte deras Nyårslåda? Jag kunde inte låta bli att kika på den för där ingår mina stora favoriter Shiraz och Prosecco.
Det var en väldigt lyckad kväll och jag träffade så många fina bloggkollegor: Kinna, Madeleine, Maria, och inte minst Katarina som har superfina matbloggen Kökskatten!! Katarina och jag var tidigare grannar i Hjorthagen och jag har inte sett henne på flera år. Vi kunde inte sluta prata, uppdatera, skratta åt minnen och personer som bott i samma trappuppgång.Det var sannerligen underbart att stöta ihop med Katarina.
Vi fick så mycket intressant och rolig information av Vinotekets representanter. Bland annat rekommenderades vi att testa ostbågar med pinot noir och Janssons frestelse med en Amarone. Vinoteket sitter på en massa information och du kan ringa dit för rådgivning och ha en stående prenumeration på viner i olika prisklasser eller bara göra en enstaka beställning.
Idag har jag gått omkring hela dagen med ett leende.Tack Vinoteket för en fantastisk kväll!
Ps. Är ni sugna på att boka Jullådan så gör ni det HÄR. Den kostar 1799 kr för 12 flaskor.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *