Våffelsmörgås Deluxe

Här har ni en smörgås doppad i äggsmet, fylld med tunna skivor kyckling, rökt kalkon, tomat, cheddar, färskost och en doft av smoked paprika. Det är även mitt bidrag till Svensk Fågels utmaningPippi på Svensk Fågel3e deltävlingen (av 5).
Tema: Kyckling till höstens utflykter
Då vi fick uppgiften ville jag hitta något som:
  1. Min 4 åriga dotter älskade
  2. Innehöll en hel måltid i litet format
  3. Med fördel kunde ätas kallt
  4. Gick lätt & snabbt att förbereda en vardagskväll/morgon

Jag har haft en miljon olika idéer, testat den ena idéen efter den andra, varit frustrerad, tvivlat och till slut lyckades det och precis allt blev rätt! Annie sa ’SUPERGOD’ och undrade om det var fest idag.
Du behöver (till två dubbelsmörgåsar)
4 skivor formbröd
2 tunna kycklingfiléer (jag använde Guldfågels tunnskivad kycklingfilé. Använder du vanlig filé så skär i tunna skivor)
2 ägg
2-4 cocktailtomater
2 skivor rökt kalkon (jag använde Ingelstas extrarökt kalkon)
cheddar, färskost, smoked paprika, smör
Gör så här
Stek kycklingfiléerna färdiga på båda sidor med lite salt och peppar.
Sätt igång våffeljärnet
Knäck ner båda äggen på en tallrik eller liknande (stor och djup nog för att kunna doppa skivorna). Vispa runt lite med gaffel.
Gör en smörgås i taget. Alltså ta två formbröd i taget. Bred smör på ena sidan av båda bröden. Doppa dem ordentligt på smörsidan i äggsmeten. Vänd dem så de ligger med tomma sidan upp på t ex en skärbräda. Bred på tunt lager färskost. Lägg på kalkonskiva, ca två skivor cheddar och kycklingfiléen. Skiva cocktailtomat tunt och fördela runtom kycklingen. På med ytterligare skiva cheddar och dofta över lite smoked paprika. Lägg över det andra brödet med färskostsidan mot fyllningen.
Lägg dubbelsmörgåsen i våffeljärnet med smör- och äggsidan mot våffeljärnet. Tryck till på våffelhjärnet så fyllningen smälter ihop. Låt ligga tills den är gyllenbrun, tryck till några gånger om du vill och har tid.
När den svalnat av lite så skär du i lagom trekanter. Då de har kallnat lägger du trekanterna i matsäckslådan.
Du kan göra allt eller delar (steka på kycklingfiléerna) kvällen innan.
Ha en trevlig utflykt!
Mitt smultronställe då det kommer till utflykter är Nyckelviken här i Nacka. Där finns det skog, djur som grisar, får, hästar och kaniner och massa yta att breda ut picknickfilten på – Rekommenderas varmt!

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *