Dagens lunch: Kyckling med chèvre

Glömde visa vad jag åt till lunch på jobbet förra veckan. Det blev en av mina favoriträtter som även går på ett huj att svänga ihop: Kyckling- och getostgratäng. Till det blev det sallad eller mos på blomkål och broccoli.
För 2 pers (då blev det lite över):

180-200 g getost (jag tog en rund korv med getost, President var märket)
1 burk Creme fraiche Franska örter
2-3 mindre kycklingfiléer (2 normalstora)
(½ pkt bacon)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 C

Skär kycklingen i bitar och lägg i ugnsfast form. Blanda creme fraichen med getosten skuren i mindre bitar. Bred röran över kycklingen och in i ugnen sådär 20 minuter (beror på hur stora kycklingbitarna är).

Knaperstek bacon i mindre bitar och strössla över den färdiga rätten.

Vad äter ni till lunch den här veckan? Äter ni ute eller har ni matlåda med? Förbereder ni noggrant hemma eller slänger ni ner något i farten på väg ut genom dörren. Äter ni färdiga matlådor (köpta som portionsförpackning), eller lagar ni själva?

Linda

0 kommentarer

 1. Det här verkar ju mumsigt om än inte ganska mastigt med så mycket chevre!

  Idag åt jag av butternutpumpasoppan som jag hade kvar en bytta av, i frysen på jobbet. Annars blir det rester från middagen, förutom de dagar då jag planerar in luncher utanför jobbet. Färdiga matförpackningar köper jag aldrig. Händer kanske ett par gånger per år och då blir det i så fall en Keldasoppa. Har jag glömt matlåda så föredrar jag t.ex. att köpa en grillad kycklingklulbba, en tomat, avokado och kanske en mozzarellaost och trolla ihop min egen lunch. Brukar slå färdiga lunchrätter med hästlängder.

 2. Det där måste jag testa! Låter supergott!

  Jagh ar matlåda medmig nästan varje dag, men det blir rester från middagen.

  Svar:
  Mmm, gott och lätt! Jag brukar också oftast ha rester med mig.
  Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *