Ceasarsallad

Jag har övat mig på Ceasarsallad LÄNGE och nu är jag äntligen nöjd med resultatet. Älskar ceasarsallad! Vem gör inte det? Har nu ätit ceasarsallad i flera dagar. Men är långt ifrån trött, och tur är väl det för jag har en massa dressing kvar i kylen.
Här kommer min ceasarsallad:
Du behöver
500 g kycklingfilé
romansallad
brödkrutonger
bacon
ceasardressing
2 äggulor
2 vitlöksklyftor
1 tsk dijonsenap
1 dl neutral olja (t ex raps eller majs)
1 tsk citronjuice
1 msk vitvinsvinäger (eller röd)
3 msk finriven parmesan
1-2 sardeller
Gör så här
Sätt ugnen på 150 C
Ta ut alla ingredienser till dressingen från kylen så att de har en rumstemperatur då du gör dressingen.
Bryn kycklingen runt om i rikligt med smör. Lägg över i ugnssäker form och in i ugnen tills innertemperaturen är 70 C. Det tar ca 30 min.
Blanda/mixa äggulor, pressad vitlök, senap, citronsaft. Tillsätt oljan i en tunn stråle under tiden som du vispar runt. Vispa på tills det är en slät majonäs. Tillsätt vinäger, finhackad sardell och fint riven parmesan.
Skär kycklingfilé i tunna skivor. Knaperstek bacon. Använd färdiga krutonger eller gör egna genom att skära kuber av gott bröd (jag använde dagsgammalt surdegsbröd) i smör/olja och lite lite vitlök. lägg upp blad av romansalladen och på med allt annat, ringla över rikligt med dressing. Alternativt så blandar du bladen med dressingen och plussar på med resten. Du gör som du själv tycker är snyggast, bäst, godast!
Ceasarsallad á la Annie

Linda

0 kommentarer

  1. Underbart gott med Ceasarsallad, du har en hel del bra tips här som jag själv ska anamma nästa gång jag gör Ceasarsallad:-). Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *