Marabouparken på repeat

Vi var där igen! Det tog oss sådär 1,5 tim att ta sig från Nacka till Sundbyberg. Men det var det så värt. Vi älskar verkligen att hänga en hel dag i den parken. Som vanligt hängde vi med Erika, Amanda och Molly där. Erika hade stekt plättar till barnen på morgonkvisten och tagit med sylt i sprutflaska – praktiskt!
Vid plaskdammen finns en liten kiosk. Som ni ser så är sortimentet inriktat på just barnfamiljer. Här kan man köpa en burk mat eller fruktpuré till de små för en ok peng. De stora burkarna kostar 15 kr och de mindre 10 kr. Här finns självklart kaffe, och glass såklart! Kiosken vid dammen hör ihop med det större caféet på kullen som har mer mat och gott fikabröd.
Det är inte svårt att ta sig till Marabouparken. Åker man kommunalt tar man pendel eller tunnelbana till Sundbybergs station. Därifrån är det ca 7 minuters promenad till Marabouparken. Åker du bil så kan du parkera vid vägkanten precis utanför parken.
Det badades, lektes kurragömma, sprangs runt och sedan åts det youghurt så det stod härliga till.
Jag hade gjort citronmuffins. En som älskade mina muffins vara Molly:-) De är goda och rätt så nyttiga med youghurt i. Recept kommer, de är verkligen mina favoritmuffins och jag har gjort dem många gånger.
Här kommer lite bu och bä med Marabouparken:
+ Lätt att stanna hela dan
+ Dammen känns ren och fräsch
+ Aldrig överfullt
+ Ingen hård kant runt dammen och gräs omkring
+ Bra överblick över barnen
+ Gullig kiosk med kaffe och barnmatsburkar precis intill dammen
+ Möjlighet att köpa goda sallader, smörgåsar och fikabröd i caféet på kullen
– Lite väl dyrt i kiosken och caféet
– Bara 1 toalett vid dammen som oftast är väldigt blöt
– Inget skötbord (men man kan byta blöja på gräset)
– Ingen klätterställning eller gungor (men parken är utmärkt att leka kurragömma i)
Ha en finfin vecka ni som jobbar och ni som fortfarande har semester. Vi ska till Lotta och Emilia på lunch idag, det ska bli underbart! Då kommer även alla de ni ser i bilderna ovan, 8 tjejer sammanlagt på lunch alltså – Girlpower!

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *