Ooey Gooey Brownies

Jag bakade för första gången Brownies och dessa första blev utan mjöl. De blev krämiga, chokladiga och så goda! Gjorde dem till min underbart söta granne Jessica eftersom hon alltid ställer upp. Ni kanske såg Jessica i förra årets Mästerkock på TVn. Vad som inte kom fram då var att hon är glutenallergiker. Trots att jag har vetat det här så har jag, i min trötthet gått över till henne med kakor fulla av mjöl och bjudit in henne på ostbricka med vanliga kex och bröd. Jag har känt mig så dum och nu är det dags att jag skärper till mig och visar att jag kommer ihåg att hon inte tål gluten. Så jag fixade en ostbricka med glutenfria kex och bakade brownies utan gluten. De blev så goda! Istället för mjöl är det mandelmjöl. Du kan köpa mandelmjöl på ICA nu eller mala mandel själv.

OBS! Baka helst kakan kvällen innan så den får stå i kylen över natten så den sätter sig. Då du tar ut den ut ugnen så är den väldigt lös, men efter en natt i kylen PERFEKT SMASKIG!

Du behöver
225 g Mörk choklad 70% (Jag använder lindts milda 70%)
225 g smör
2 tsk vaniljsocker
200 g socker
3 ägg
150 g mald mandel
100 g grovt hackade valnötter

Gör så här
Sätt ugnen på 170 C

Smält choklad och smör i vattenbad. Häll över i bunke och rör ner vaniljsocker och socker. Låt svalna lite. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt mald mandel och grovt hackade valnötter.

Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig bakform ca 24 cm. Häll i smeten.

In i ugnen ca 30 minuter. Ovansidan på kakan ska vara fast men i övrigt så kommer kakan vara lös. Då kakan svalnat ställ in i kylen över natten så den sätter sig. Sen är det bara att skära upp i cirka 16 rutor.

Linda

0 kommentarer

  1. Underbart gott! Roligt med föregående inlägg ang. Mixerna också:) du är bäst! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *