![](https://media1.lindasmatstuga.se/2012/03/en-snabbis-kramig-blomkalssoppa0.jpg)
Blomkålssoppa är ju så gott! Fixas på ingen tid dessutom. Jag rekommenderar er absolut att göra en blomkålssoppa i veckan – passar alla: LCHFare, vegetarianer, glutenintoleranta, laktosintoleranta (om man kör laktorsfri grädde och smör). Jag är ingetdera av dessa, men älskar en mustig soppa när som och blomkål är smaskens.
Du behöver (för två personer)
1 blomkålshuvud
½ gul lök
vatten
2 msk kalvfond eller kycklingfond eller grönsaksfond
2 dl matlagningsgrädde
smör, citronsaft, salt, peppar, olivolja
Gör så här
Skär små blomkålsbuketter av huvudet. Hacka löken fint. Fräs på blomkål och lök i smör. Häll på vatten så att det precis täcker blomkålen. Tillsätt fonden. Koka blomkålen mjuk med locket på. Häll sedan av hälften av vattnet. I med grädden och koka upp.
Mixa soppan slät i mixer eller med stavmixer. Smaka av med citronsaft, salt, peppar. Ringla över lite fin olivolja. KLART!
![](https://media1.lindasmatstuga.se/2012/03/en-snabbis-kramig-blomkalssoppa1.jpg)
Du gör lätt gott bröd till genom att blanda smör med vitlök, salt och de örter du har hemma. Strössla över riven smkarik ost. In i ugnen på 200 C i några minuter.
![](https://media1.lindasmatstuga.se/2012/03/en-snabbis-kramig-blomkalssoppa2.jpg)
God spis och hoppas ni får en fantastiskt fin vecka!
Gärna för mig men min sambo ratar alla kålsorter:( Kan ju iofs en soppa till lunch!