Ett lass med frukt

Fick jag faktiskt levererat ända hem. Fylld med ananas, clementiner, grape och kiwi – frukt som det är säsong på just nu! Den kom från ICA MAXI där vi brukar handla. Anledningen är att du nu ska kunna hitta säsongsbetonad frukt och grönt mycket lättare på ICA MAXI. De har ett eget bord för det som det är säsong på just för tillfället.

Just nu är det högsäsong på Aubergine från Holland, grape från USA, Ananas från Costa Rica, Kiwi från Italien, MAng från Peru och prujo från Holland för att bara ge några exempel. Det här håller dock ICA MAXI reda på och lägger upp på ett eget bord på frukt- gröntavdelningen.

Jag tycker det låter kanon för det som är i säsong är det som är miljövänligast, bäst för plånboken och naturligtvis smakar det också bäst då. Vet inget tydligare exempel än jordgubbar. Jag älskar jordgubbarna i juni, juli och augusti, men vägrar köpa jordgubbar andra tider på året för de smakar inte ens i närheten av sommargubbarna. Så bra initiativ av ICA MAXI tycker jag.

Nu ska vi göra smoothies med ananas och kiwi, fruktsallad och proppa i oss clementiner och grape så vi äntligen blir tip top friska inför våren.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *