Sommarlunch med halloumi, melon och pinjenötter

Vi har ätit fräschaste melon/halloumisalladen till middag (igår). Passar egentligen bäst som lunch en varm sommardag, men nu blev det till middag istället. Det här var ofta vår semester sommarlunch förra sommaren. Tror receptet ursprungligen kom från Elle. Man kan också göra den som en förrätt.

För 4 pers:
1 pkt halloumi
2 meloner (valfritt slag)
½ rödlök
1 stor näve ruccola
2 msk rostade pinjenötter
svartpeppar, olivolja

Dressing
½ dl citronjuice
½ dl olivolja
lite rivet citronskal, salt, svartpeppar

Gör så här:
Stek skivor av halloumin fint bruna i olivolja med lite svartpeppar. De får svalna av medans du fixar det andra. Dela melonerna, ta ur kärnorna. Gröp ur melonköttet och dela i rätt stora bitar. Blanda melonbitar, skuren rödlök, ruccola och halloumi i melonhalvorna.

Gör dressingen genom att blanda citronsaft (färskpressad är självklart bäst) med olja och lite citronskal. Lite salt och peppar efter smak. Häll dressingen över melonerna (eller ha den på sidan som vi). Strö över rikligt med rostade pinjenötter.

Vi drack såklart hemmagjorda lemonaden, idag med myntablad. Se HÄR för hur du gör den. Köpte denna kanna från Lagerhaus i fredags för 140 kr, såååå nöjd! Har letat efter en sån här kanna i flera år! Denna är dessutom i plast, dvs lätt att hälla med och okrossbar, så man slipper gråta nästa veckan när ens treåring råkade svepa ner den.


Mmmmmm…ingen pommes här inte! Jag kanske har småbörjat mitt nya liv:-)

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *