Tobleroneglass till mina nya prenumeranter

TACK SÖTA NI 3 som under de senaste veckorna valt att prenumerera på min blogg. Jag känner mig oerhört smickrad.

Nu ska ni få ett av mina favoritrecept ever – TOBLERONEGLASS. Jag har gjort den sen hur många år som helst och den blir alltid en hit. Det är riktig godisglass och gör inte för mycket för man kan inte sluta äta den. Jag gör den oftast på vintern av något skäl. Man kan variera i oändlighet, lägga i maränger, hackad choklad, nötter, ha jordgubbar till eller som ikväll chokladsås.

Till 4 pers:
125 g Toblerone
0,5 dl strösocker (knappt)
3 äggulor
2,5 dl vispgrädde

Gör så här:
Smält tobleronen i vattenbad på låg värme. Medans den smälter vispa grädden hårt, vispa sedan äggulor och sockret. Vänd ner grädden. Häll 1/3 av gräddblandningen i smälta tobleronen och blanda väl, blanda sedan ihop allt och rör om ordentligt. Häll i form av valfritt slag. Frys minst 4 timmar.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *