Tebax från NY och Gooooood Jordgubbscheesecake

Har ni haft en bra midsommar?

Efter att två datorer brakat ihop samtidigt som stressigt planerande och resa till NY så tänkte jag faktiskt ge upp bloggandet för ett bra tag. Men nu när jag kommit hem och lugnat mig lite så fortsätter jag nog lite till:-) Jag menar, allt kan ju i stort sett BARA bli bättre nu.

Vi landade med ett försenat plan från New York dagen före midsommar. Eftersom vi skulle få besök av min syster med familj över midsommar och vi skulle fixa maten så blev det lite brådis….kan man ju minst sagt kalla det…

Jag svängde sent på kvällen (den goda sidan av att vara jetlaggad) ihop en jordgubbscheesecake från ett recept jag hittade på alltommat.se. Kanonfräscht god! Riktig sommartårta!

Du behöver:

Till kladdkaksbotten

100g smör

3 dl strösocker

1,5 dl vetemjöl

4 msk kakao

1,5 tsk vaniljsocker

2 ägg

Sätt ugnen på 175 C

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 centimeter i diameter. Smält smöret. Blanda torra ingredienserna. Rör ner det smälta smör och ett ägg i taget. Häll smeten i formen och in i ugnen i ca 13 minuter. Den ska vara kladdig då du tar ut den. Låt kallna helt och låt den vara kvar i formen!Till fyllningen

4 passionsfrukter

2,5 dl mosade jordgubbar

200 g philadelphiaost

2 dl socker

2 tsk vaniljsocker

3 st äggulor

3 dl vispgrädde

Gröp ur passionsfrukterna och mixa allt. Sila sedan så att du bara får kvar saften. Rör/vispa ihop ost, socker och vaniljsocker. Rör ner en äggula i taget. Vänd ner passionsfruktssaften, mosade jordgubbarna och rätt hårt vispad grädde. Häll över kladdkaksbotten och in i frysen med lite folie över. Jag lät den stå över natten. Tog fram den ca 30 min innan servering och la på en massa svenska jordgubbar och lite myntablad.

 

Till förrätt svängde vi snabbt som bara den ihop lite småplock bara.

Vattenmelon med fetaost och myntablad, Små krustader med lite baconsmältost på tub blandat med creme fraiche värms i ugnen så att osten nästan bubblar och krustaderna blir lite bruna. En liten bit apelsin läggs på då de kommer ut ur ugnen.

Mini rostbröd med majonäs blandat med creme fraiche och lite svartpeppar. 1-2 räkor, lite dill och liten citronbit på.

Själva middagen blev det tyvärr inget kort på för alla var så hungriga. Men det blev en lättvariant med färdiga köttbullar, prinskorv, sill, lax, stor sallad, västerbottenpaj och sås till.

Imorgon kommer lite ditt och datt från New York, Bland annat ett lyckat bröllop och en floppad middag.

Linda

0 kommentarer

  1. Det här ser verkligen vrålgott ut Linda. Jag kommer att göra den här tårtan både till midsommar och i morgon då jag har mina tågkompisar på besök.

    I Augusti börjar jag pendla till Sundbyberg. IT gymnasiet. Tack för tipset Linda och tack för det gånga läsåret och delat mentorsskap. Ha ett bra sommarlov. /Svante

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *