Juliga och gula Saffranssnittar

Saffranssnittar snittar saffran jul julbak

Juliga och gula Saffranssnittar. Lätta att baka. Går riktigt snabbt och omöjliga att bara ta en av. Dessa alltså. Jag tog på mig att baka till min äldsta dotters innebandyavslutning. Sedan då det börjar närma sig så undrar jag alltid varför jag ska erbjuda mig då jag har miljoner saker att göra just såhär innan jul. Samtidigt är det det mysigaste som finns att baka. Jag och Annie bakade saffranssnittar och lakritssnittar klockan 22 i lördags kväll. Hon kunde inte sova så vi körde lite bakning. Pratade om allt möjligt under tiden. Guld att få den tiden på tu man hand med ett av barnen. 

Saffranssnittar snittar saffran jul julbak

Vi blev dessutom väldigt nöjda med resultatet. Så vi fortsatte på söndagen med att göra ett spännande julgodis som jag bara sett på amerikanske bloggar. Vilket det är får ni se i veckan. Helt fantastiskt gott. Innan vi satte igång att nattbaka så vi en mysig film ihop, jag och barnen. Tips på film som vi alla tre verkligen tyckte om, se nedan!

Juliga och gula Saffranssnittar

Ca 20 st

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 g saffran
  • 2 msk mörk sirap
  • 2 1/2 dl vetemjöl (150g)
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

Sätt ugnen på 175 C

  1. Skär ner smöret i mindre bitar i en bunke.  Tillsätt socker, saffran, sirap och rör ihop allt. 
  2. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en annan skål och tillsätt till smörblandningen. Arbeta tills den går ihop till en deg.
  3. Dela upp degen i två bitar. Rulla ut till två längder, ca 30-40 cm långa. 
  4. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta till lite lätt.
  5. Ställ in mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Ta ut och låt svalna ca 3 minuter innan du skär dem på snedden. 

The Christmas Chronicles på Netflix är en så rolig, sorglig, underhållande och fin film om att tro på sig själv och våga ta hjälp av andra. Fyld av magi också såklart, precis som det ska vara runt jul. 

Ha en fin vecka! 

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *