Lasagne med linser

Lasagne med linser och massa Västerbottensost. Chili, mycket. Den här lasagnen har jag fått recept på av en granne, och hon har fått det från COOPs receptsida. Hon har gjort om det lite och jag har gjort om det lite. Så här är den versionen. Jag valde också att använde mig av torkade spenatpastaplattor blandat med bönpastaplattor (kommer från Risenta), men det väljer man själv givetvis. Ta de alldeles vanliga om ni föredrar. Kommer bli grymt bra hur som. Den här linslasagnen är en dröm att frysa in dessutom. 

Om ni undrar varför bloggen ser lite underlig ut: saker från högermarginalen har försvunnit, bildspelet är inget bildspel, man kan inte söka från mobil, osv, då är svaret ’Jag vet inte’. Så frustrerande. Måste lösa det och har tryckt runt och testat olika saker. Noll resultat. Men jag löser det. Det är bara det att jag har sådär cirka en miljon andra bränder att släcka. Men, inte hela världen, det kommer lösa sig. Hur är det med er? Så roligt om ni vill skriva något i en kommentar nedan. Vem ni är, vad ni jobbar med, vilken slags recept ni vill att jag lägger upp.  Det gör mig överlycklig när jag får en kommentar. Kan läsa den flera gånger bara för att jag blir så otroligt glad att det finns någon därute som läser det jag skriver, lagar efter mina recept. 

Du behöver

  • 2 msk olivolja
  •  3 mellanstora morötter
  •  1 gul lök
  •  2 vitlöksklyftor
  •  2 tsk torkad rosmarin
  •  2 msk tomatpuré
  •  2 dl torkade röda linser
  •  800 g krossade tomater
  •  3 dl vatten
  •  1 msk grönsaksbuljong i pulver eller 1 buljongtärning
  •  salt, svartpeppar
  • 1/2 – 1 tsk chiliflakes
  •  Torkade pastaplattor
  •  4 dl crème fraiche
  •  5 dl Västerbottensost, grovt riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 C
  2. Riv morot grovt, riv vitlöksklyftor något mindre grovt. Hacka löken. 
  3. Hetta upp olja i en panna (gärna med höga kanter). Fräs på morot, lök, vitlök och rosmarin. Det ska inte ta färg. Rör ner tomatpuré och rör om någon minut.  
  4. Tillsätt linser, krossade tomater och vatten och sist buljongpulvret (eller tärningen). Låt småkoka i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Strössla ner chiliflakes. Rör om.
  5. Börja med ett tunt lager av tomat- och linssåsen. Lägg på ett lager pastaplattor och varva med crème fraiche, tomatsås och ost. Fortsätt så.  Avsluta med ett lager tomatsås, klicka ut lite crème fraiche och strö över riven ost.
  6. Sätt in  mitt i ugnen ca 25 min tills ytan börjar ta färg.  

Linda

3 kommentarer

  1. Hej, Malin här! Jag ville bara titta in och säga att jag verkligen gillar din blogg (jag är inne varje dag och kollar läget) och blir så glad när jag hittar ett nytt inlägg 🙂 Du har en personlig stil och blandningen mellan bak och mat är super! Tack för bloggandet 🙂

    • Så roligt att höra! Jag tröttnar aldrig på den här lasagnen. Varierar den också:-))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *