Helgdrinken blir dunder power shots med gurkmeja och ingefära

Helgdrinken blir dunder power shots. Här blir ingen alkohol, i helgen, utan dunderkurer för hälsan. Dessa power shots på apelsin, citron, gurkmeja, ingefära och äpple är magiska. Skulle ha gjort dem redan förra helgen. Himmel vad förkyld jag har varit den här veckan. Min yngsta var helt sänkt med ont i halsen, snuva och feber i slutet av förra veckan. Jag var vaken med henne på natten när hon var ledsen över att hon hade ont, gav henne alvedon, kokade te med honung och höll på. Hon blev bra lagom till måndagen. För mig var det då brist på sömn i samband med förkylningsbaciller. Det var kört. Hur mår ni? Tycker det verkar vara många som är förkylda och sjuka nu. 

Jag har varit jobbat hela veckan. Har väldigt svårt att vara hemma om jag inte är febrig och halvt döende. Så jag har jobbat hela veckan och hållit på. Hade varit guld att ha dessa power shots då. Men bättre sent än aldrig. Nu ska jag bunkra upp. De håller i kylen cirka 4 dagar. En shot per dag, håller magen i lag. Ungefär så. Ska nog ta och göra lite rödbetsshots också. 

Power shots med färsk ingefära och gurkmeja (ca 1/2  liter)

6 apelsiner 

5 citroner

2 äpplen

20 g  färsk gurkmeja

30 g färsk ingefära

Gör så här

Skala allt. Kör ingefära och gurkmeja allra först i juicern och sedan resten. Blanda om. Häll gärna upp i små portionsglas eller flaskor. Kom bara ihåg att om du häller upp i plastflaskor/burkar så kommer gurkmejan färga av sig.  

Håller ca 4 dagar

Linda

2 kommentarer

  1. det skulle jag behöva ett gäng här !
    Är inte sjuk, men känner mig så himla TRÖTT hela tiden !
    Lite energi på burk kanske skulle göra susen och få fart på mig 🙂

    • Värt att testa med dessa shots, en om dan under en vecka:-) Jag kör dem den här veckan. Hoppas piggna till och slippa förkylningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *