Butterfly pea smoothie med vanilj oatghurt och citron

Butterfly pea powder clitoria ternatea himmelsärt

Butterfly pea smoothie med vanilj oatghurt och citron.  Känner ni till butterfly pea pulver? Det är ett naturligt färgämne som färgar mat och dryck blått, eller lila när du tillsätter syra som till exempel citron. Det anses även ha en hel del hälsoeffekter. Här är några:

 • Sänker blodtrycket
 • Ångestlindrande
 • Smärtlindrande
 • Förbättrar minnet

In med massa energi eftersom jag är så genomförkyld och har varit det hela veckan. Har ändå jobbat och cyklat till jobbet. Konsekvensen har varit att jag bara slocknat på kvällarna i soffan. Inte hunnit göra något alls hemma. Idag bara måste jag städa källarförrådet och lokalisera mina höstkläder, planera min yngsta dotters kalas som hon ska ha om några veckor, lägga in lite blogginlägg och ta en PW. Fixar inte att träna än, för svag för det. 

Butterfly pea powder clitoria ternatea himmelsärt

Butterfly pea är en otroligt vacker växt med himmelsblå blommor.  På latin Clitoria ternatea, på svenska Himmelsärt. Du kan köpa den i pulverform eller som torkade blommor som du kan göra te på. Den ger inte speciellt mycket smak så blir god i allt. Jag använder mest oatghurt, youghurt gjord på havre just nu. Du tar såklart den yoghurt du gillar bäst. 

Butterfly pea smoothie (1 glas)

2,5 dl vaniljyoghurt

1 banan

1 tsk butterfly pea pulver

1 klyfta citron

4 isbitar

Mixa ihop allt. Toppa gärna med kakao nibs.

Linda

8 kommentarer

  • Tack! Testar just nu lite olika naturliga pulver för att se vad det kan bli av det hela. Känner du till pulver från Pitatya, Butterfly pea eller Blå spirulina. Har du använt? Kram på dig!

 1. Hej Linda
  Hoppas du har tillfrisknat och är i form nu.
  Undrar var du köper himmelsärt för att göra te eller smoothie med? Hittar ingenstans i Sverige
  Mvh

  • Tack! Nu är jag i toppenform. Jag köpte pulvret via https://www.rawnice.com/. Det är som sagt pulvret och inte bladen som används till te. Har inte hittat var man kan köpa blad. Men det kommer nog komma till Sverige inom kort:-) Ha en fin dag/Linda

 2. Jag har torkade blommor. De är thailändska och finns överallt. Vi använder det i shampoo, hårfärg, tvål, mat…ja allt 🙂 De luktar dock som hö de torkade. Gör coola drinkar och lurar ungarna på lite kemi-magi haha

  • Ha Ha, ja, så har jag också gjort, alltså överraskat barnen. Men var hittar du bladen, i Thailand? Går de att köpa någonstans i Sverige? Visste inte att man kunde ha dem i så mycket:-)

 3. Hej!
  Har hittat ett recept på en drink som innehåller himmelsärt blad och när jag googlade så kom din blogg upp och jag tänkte bara fråga om du har fått reda på om och vart man kan köpa himmelsärt blad i sverige?

  • Hej

   nej, jag har ännu inte sett att det säljs i Sverige. Hojta till om du hittar det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *