Knäckig blåbärspaj med smak av kola

Knäckig Blåbärspaj

Bästa blåbärspajen jag någonsin har gjort och en succé precis varje gång. Den är krispig, seg, smakar av kola och har massa blåbär. Passar exakt lika bra med en stor kula halvsmält vaniljglass som vaniljsås. Man vill bara slicka tallriken. Så lätt att göra också. Jag brukar göra degen i förväg, plasta in och lägg i kylen tills det är dags. Bara att hälla i blåbär i formen och smula över täcket. Ät inte upp det bara, den är vansinnigt god. Finns väl inge godare så här under sensommar/höst än blåbärspaj eller äppelpaj. 

Knäckig Blåbärspaj

Alright, har du följt mig länge här på bloggen så har du sett det här receptet tidigare. Mitt favoritrecept på blåbärspaj. Så är det. Det kommer alltså här i repris. Lite sorg bara över att den i år inte blev på egenplockade bär. Jag var ute en hel dag i skogen och fick ändå knappt ihop en ynka deciliter. Tur ändå att det finns massor i frysdisken. Lyckades ni hitta blåbär i skogen i år? Som jag har förstått det så fanns det rikligt med bär på vissa ställen och så gott som inga på andra ställen. 

Knäckig blåbärspaj

Knäckig blåbärspaj

ca 500 g Blåbär, drygt (färska eller frysta)

2 msk potatismjöl

Knäckskal

150 g smör

½ dl sirap

2 dl socker

3 dl havregryn

1.5 dl vetemjöl

Gör så här

Sätt ugnen på 200 C

Häll blåbären i pajform, pudra över potatismjöl, rör om försiktigt.

Blanda alla ingredienser till knäckskalet. Fördela över blåbären. In i ugnen tills den är gyllenbrun. Servera med kall vaniljsås eller glass.

 

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *